Bulgarian
English
German
Russian
Român
Српски
Начало » Сандвич Панели с MW

Сандвич панели с изолация минерална вата

Производствената технология на минералната вата е заимствана от природата. При наблюдения на вулканични изригвания във Хавай, били намерени нишки. Материалът от който били съставени имал отлични характеристики и можел да се използва като топлоизолация. Нишките на минералната вата съчетават стабилността и дълготрайността на камъка и изолационните качества на вълната.

Основното й предимство пред останали материали, използвани за топлоизолация е, че е практически негорим материал. Тя не се свива или разширява под влияние на околната температура, тъй като има почти нулево топлинно разширение. Благодарение на отличните термоизолационни качества, техническите характеристики на минералната вата не се променят при високи температури. Поради тази причина, изделията от минерална вата могат не само да предпазват от разпространение на пламъка при пожар, но и да защитават съоръжения със запалими материали и да задържат топлината при студен климат. При пожар влакната на ватата издържат, без разтопяване на температури над 1000°C, което ги превръща в идеална огнезащитна бариера.

Друго безспорно предимство на минералната вата е свойството звукопоглъщане. Тя е изградена от базалтови влакна с въздушни кухини, което й осигурява отлични акустични свойства, тъй като намалява вертикалните звукови вълни между повърхностите на стените, подобрява звукоизолацията от въздушен шум, намалява времето на ехтене.

Минералната вата притежава много добра устойчивост на механични въздействия. Материалът не променя формата и размерите си през целият период на експлоатация.

Минералната вата често изглежда влажна, ако е била изложена на дъжд. В действителност се навлажняват само няколко милиметра от повърхностния слой. Минералната вата е водоотблъскващ материал, който не поглъща влага. Влагата от повърхността на материала не може да проникне в него. Така материалът остава сух, запазвайки изключителни топлозадържащи свойства.

Минералната вата, благодарение на порестата си структура е  паропропропусклив материал - парите могат безпрепятствено да преминават през него.

И не на последно място – минералната вата е напълно екологично чист материал, тъй като се изработва от естествени продукти. Не съдържа азбест и токсични вещества. Минералната вата не е среда за развитие на микроорганизми, не привлича гризачи, безвредна е за човека и не се изискват специални предпазни средства при работа.

TTOP MW

Максимално допустимо натоварване в kg/m2

TFACE MW

Максимално допустимо натоварване в kg/m2

-->