SISTEM ZA MONTAŽU SOLARNIH PANELA NA KROVOVE SA SENDVIČ PANELIMA

“Podizanje životnog standarda stanovništva pomoću ekonomski efikasnog korišćenja obnovljivih izvora energije” je jedan od glavnih ciljeva Zakona o obnovljivim izvorima energije, te postizanje standarda za potrošnju energije “blizu nule” zahteva njihovu veću upotrebu. Stimulisanje izgradnje solarnih krovnih instalacija u zemlji je povezano sa evropskom politikom razvoja obnovljivih izvora energije, kojih se Bugarska mora pridržavati. Fotonaponski paneli na krovovima su prirodna i izuzetna prilika za svakog preduzetnika, opštine, privredna društva ili institucije.

Izgradnja solarnih krovova zahteva rešavanje brojnih zadataka inženjeringa što često uključuje složene instalacije i velike troškove.

Sistem za solarne krovove, koji nudi “Tehnopanel” obezbeđuje pouzdanu montažu fotonaponskih panela na krovovima sa sendvič panelima. Inženjersko rešenje je istovremeno jednostavno i originalno, omogućavajući jednostavnu montažu uzdužno ili poprečno na nagibu krova, te je pogodno za raznovrsne dimenzije solarnih panela. Inženjeri kompanije “Tehnopanel mogu pomoći arhitektama i investitorima u svakoj fazi izvođenja i implementacije projekta.